FAQ

Heb je vragen ?

Hoewel het bakken van onze koeken echt super makkelijk is, ontvangen we geregeld vragen. Hieronder tref je de meest voorkomende aan. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Schroom dan niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder.

Na aankoop kun je de bevroren rol Slice ’n Bake koekjesdeeg ongeveer 2 maanden in de vriezer bewaren. 

Wanneer de rol helemaal ontdooid is kan hij, mits goed luchtdicht afgesloten m.b.v. plasticfolie, in een luchtdichte bewaardoos, ongeveer 2 in de koelkast bewaard worden. Let goed op dat je de rol altijd in de koeling laat ontdooien, niet daarbuiten.

Afgebakken koeken zijn, wanneer je ze bewaard op een koele, droge plek en in een luchtdichte bewaardoos, tot zeker 2 dagen na afbakken nog goed van smaak en textuur. 

Afgebakken koeken kunnen, wanneer ze helemaal afgekoeld zijn, ingevroren worden voor consumptie op een later moment. Ook hier geldt: bewaar ze verpakt in plastic folie in een luchtdichte bewaardoos.

Op de product pagina’s van onze koeken vind je alle informatie over de  allergenen en e-nummers, indien van toepassing. Deze e-nummers hebben vaak betrekking op kleurstoffen, zoals de karmijnrode kleur van Rosie en de disco pops in HBCC.

Helaas zijn onze koeken nog niet glutenvrij beschikbaar, omdat we nog hard bezig zijn met het vinden van de juiste recepturen. Ben (of ken) jij iemand die de perfecte glutenvrije bloem heeft, neem dan contact met ons op!

Bevroren goederen versturen is in Nederland ontzettend duur. De gemiddelde verzending is zelfs zo duur, dat de kosten hiervoor zo’n 160% van de verkoopprijs per rol bedragen. We zijn uiteraard aan het kijken of we dit in de toekomst wel kunnen verzorgen (bijvoorbeeld door eigen vervoer) maar voor nu is het uitsluitend mogelijk om de rollen op te komen halen in Utrecht. Voordeel van zelf ophalen: vaak hebben we nog wel een aantal koeken liggen. Kun je mooi proeven!

Een belangrijk uitgangspunt bij het bepalen van de verkoopprijs zijn de kosten voor de grondstoffen. Daarnaast worden al onze rollen met de hand gemaakt en zijn sommige recepturen (veel) arbeidsintensiever dan anderen. 

Zeker, onze deeg rollen zijn speciaal ontwikkeld voor de horecazaak met een beperkte keuken. Safety first: zorg ervoor dat de Slice ’n Bake rol een beetje ontdooid is voordat je je mes erin zet.

Pak een grote snijplank. Indien die makkelijk glijdt over het werkblad, pak je een vers schoonmaakdoekje, maak die nat, wring ‘m uit en leg hem onder de snijplank. Dit voorkomt dat de snijplank weg schiet als je snijdt.

Je hebt een groot, zeer scherp koksmes nodig. Je kunt deze een klein beetje bevochtigen met kraanwater om het snijden te vergemakkelijken. Maak geen zaag bewegingen, maar duw vanaf boven naar beneden terwijl je door de rol heen duwt. Pas goed op dat je je vingers niet onder het snijvlak houdt. Again, safety first!